Wintersport in Winterberg » Inspiratie » Winterberg in de zomer

Bezoek winterberg in de zomer

Winterberg doet veel mensen gelijk denken aan een skivakantie. Niet gek natuurlijk, met zo’n naam. Maar ook in de zomer is het zeker de moeite waard om dit stadje in Sauerland te bezoeken. Op slechts 3,5 uur rijden van Utrecht is Winterberg een geschikte locatie voor een weekendje weg.

Winterberg in de zomer

In de sneeuw biedt Winterberg mooie pistes, maar stel je eens voor hoe die er in de zomer uitzien. Glooiende groene heuvels in een prachtige omgeving. Dit plaatsje wordt ook wel het dak van Sauerland genoemd, omdat het de hoogst gelegen plek is. Het bevindt zich in een prachtig natuurgebied, waar zoveel te doen is dat u iedere zomer wel weer terug kunt komen.

Activiteiten

Er is tal van activiteiten te doen in Winterberg. Of je nou jong of oud bent, meer van de natuur of luxe houdt, liever sportief bezig bent of ontspant: er is altijd iets te doen. Ga er bijvoorbeeld op uit op de fiets en doe een mountainbiketour. Of ga wandelen! Daarnaast is er een zomerrodelbaan en een kartbaan. Ook kun je hier geweldige klim parcoursen doen. Hierna zijn er genoeg terrasjes waar je even kunt bijkomen.

Uitjes

Zin in een avondje erop uit tijdens je vakantie? In Winterberg kun je een escaperoom bezoeken, gaan bowlen of karten. Restaurantjes zijn er genoeg om uit te kiezen!

Bezienswaardigheden

Bezoek de Kahler Asten Toren, die op de gelijknamige berg staat. Dit is de meest bekende berg van Sauerland en ligt op 5 kilometer afstand van Winterberg. Als je de 60 treden van de toren tegen een betaling van 1 euro hebt beklommen, wordt je beloond met een adembenemend uitzicht. De toren is 841,8 km hoog.

Ook kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de Panoramabrug. Deze brug is 400 meter lang en biedt uitzicht op het dorp, de natuur, het bikepark, de bobsleebaan en de St. Georg Skischans in de verte.

Kortom in Winterberg hoef je je in de zomer niet te vervelen!

Andere berichten

  • Wintersport in Winterberg met kinderen.

    Wintersport in Winterberg met kinderen

  • Wintersporten in Winterberg.

    Goedkope wintersport in Winterberg

  • Zomer in Winterberg

    Winterberg in de zomer