Wintersport in Winterberg » Inspiratie » Wintersport in Winterberg met kinderen

Wintersport in Winterberg met kinderen

Wil je de kinderen laten kennismaken met de wintersport? Dan is het Duitse Winterberg de ideale bestemming. Niet alleen omdat je er vrij gemakkelijk vanuit Nederland naartoe rijdt, maar ook omdat het voor de kinderen een feest is om in deze bosrijke omgeving in de sneeuw te spelen en natuurlijk ook te skiën.

Een mooi skigebied op een steenworp afstand

Ga je met de auto naar Winterberg, dan ben je vanaf Utrecht ongeveer drieënhalf uur onderweg. Reis je liever met de trein, dan kan dat ook. Winterberg heeft een eigen station en is in zes uur per trein te bereiken. Zo hebben je kinderen niet alleen een uniek begin van hun skivakantie, je komt zelf ook helemaal uitgerust aan. De prachtige natuur van Winterberg en de omgeving dragen eveneens bij aan die ontspanning. Brede, besneeuwde berghellingen nodigen uit voor een mooie afdaling en de talrijke naaldbomen maken het winterse gevoel helemaal compleet.

Overnacht dicht bij de skipistes

Maak van de vakantie met de kinderen iets bijzonders en overnacht in een kindvriendelijke accommodatie. Denk bijvoorbeeld aan een nabijgelegen vakantiepark waar je niet alleen een eigen huisje voor je gezin kunt boeken. Als extraatje krijg je er een binnenzwembad en een binnenspeeltuin bij. Zo kunnen de kinderen na een dag in de sneeuw ook binnen nog hun energie kwijt. Wil je in je vakantie niet zelf koken, boek dan een verblijf in een hotel in Winterberg met een compleet pakket aan faciliteiten zoals een babybadje en een aankleedkussen. Voor de oudere kinderen is er een kinderanimatie en een verwarmd zwembad.

Pistes en skilessen voor kinderen

De pistes in Winterberg zijn heel geschikt voor kinderen. De glooiing van de bergen maakt het overzichtelijk, terwijl er toch genoeg uitdaging is. Winterberg heeft dertig skipistes met een totale lengte van zevenentwintig kilometer. Voor de kinderen zijn er aparte weides. De skilessen worden gegeven door Nederlandstalige skileraren. Je weet dus zeker dat je kind begrijpt wat er uitgelegd wordt. Geef je kind op voor een groepsles of boek een privéles als je dat liever hebt. Een les duurt ongeveer anderhalf uur en lessen zijn mogelijk vanaf driejarige leeftijd.

Verschillende soorten skipassen

Hoelang je uiteindelijk op een dag skiet, is onder andere afhankelijk van de leeftijd van je kinderen. Jongere kinderen zullen na een ski les zo vermoeid zijn dat ze geen energie meer hebben om samen met jou de piste nog een keer op te gaan. Andere kinderen vinden het juist leuk om hun vorderingen aan hun ouders te laten zien. Weet je zeker dat je gedurende je hele verblijf van een weekend of een week veel gaat skiën, kies dan voor een skipas. Wil je flexibeler zijn, dan is een dag pas bijvoorbeeld een goed alternatief. Desgewenst kies je een puntenpas zodat je per rit die je met de lift maakt, afrekent. Kijk vooraf even goed naar de voorwaarden, zodat je zeker weet dat je een passende oplossing hebt voor jouw gezin.

Wanneer ga je naar Winterberg?

Doordat Winterberg zo goed bereikbaar is vanuit Nederland, is het een mooie bestemming voor een kort verblijf. Je kunt een lang weekend op de pistes doorbrengen, zodat je kunt kijken of je kinderen de wintersport net zo leuk vinden als jij. Maar ook voor een langere vakantie ga je natuurlijk naar Winterberg. Negentien pistes zijn altijd open om te skiën. Ook als er niet veel sneeuw valt, zorgen de sneeuwkanonnen ervoor dat je toch gewoon kunt skiën. Daarnaast zijn er nog andere leuke activiteiten zoals rodelen of een wandeling in de sneeuw. Zeker als je kinderen nog iets te jong zijn om een hele dag op de lange latten te staan, heeft Winterberg genoeg te bieden voor een gezellig familieverblijf.

Andere berichten

  • Wintersport in Winterberg met kinderen.

    Wintersport in Winterberg met kinderen

  • Wintersporten in Winterberg.

    Goedkope wintersport in Winterberg

  • Zomer in Winterberg

    Winterberg in de zomer